desery i słodycze

Przedsezonowe truskawki z nowymi płatkami jaglanymi

4/06/2016

W tym roku nie wytrzymałam i nie dałam rady poczekać do sezonu. Musiałam koniecznie kupić truskawki, mimo, że są importowane z Hiszpanii. Wiem, nie jest to fajny postępek, ponieważ krajowe będą już niedługo. Co mnie skusiło? Jaglane płatki śniadaniowe nowej linii SONKO Fit. Jeszcze nie wiedziałam dokładnie jak smakują, ponieważ jest to nowość na polskim rynku i dopiero je dostałam, ale byłam pewna, że chcę do nich truskawki. Jak na importowane smakowały całkiem dobrze, a na dodatek mamy wrażenie, że nie wywołują aż tak silnej reakcji alergicznej, jak krajowe. Tak więc moja „druga połówka“ dała radę zjeść prawie 1/3, a reszta dla mnie :-)
Wróćmy jednak do płatków, bo to o nie właściwie dziś chodzi. Smakują dokładnie tak, jak sobie wyobrażałam, czyli po dodaniu mleka roślinnego są gotowe do spożycia, ale pozostają lekko chrupiące. Delikatne, bez dodatku cukru i opiekane bez tłuszczu – idealne na zdrowe śniadanie, ale już snuję plany co jeszcze pysznego da się z nich wyczarować. Może praliny? 

© Mariola Streim
© Mariola Streim
© Mariola Streim
Wpis sponsorowany

You Might Also Like

10 Komentarzy

  1. Piękne zdjęcia!
    Płatki jaglane dodaję głównie do kotletów lub pasztetów, ale koniecznie muszę spróbować zjeść je w takiej wersji jaką proponujesz :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję bardzo, a do kotletów też muszę wypróbować :-)

      Usuń
  2. Ależ to smakowicie wygląda...:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zdjęcia są tak apetyczne i piękne, że chciałoby się monitor lizać :P

    OdpowiedzUsuń
  4. Tutaj zawsze u Ciebie jest pysznie. A dziś, to aż ślinka leci.
    Coś pysznego:)
    Ja już też nie wytrzymałam i zjadłam pierwsze truskawki:)
    pozdrawiam wiosennie

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja też robię sobie takie jedzenie często czyli płatki (owsiane, gryczane, jaglane czy inne) zalewam mlekiem, tak żeby nasiąkły, ale nie pływały w mleku, na to kładę owoce i zalewam jogurtem naturalnym, pychota :)

    OdpowiedzUsuń
  6. No, no świetnie to wygląda, a do tego zdrowo i kolorowo. Masz rację z tymi truskawkami, nasze rodzime lepsze :) ale cóż zrobić jak ich jeszcze nie ma :)
    Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  7. Pysznie! szkoda że truskawki jeszcze nie polskie..

    OdpowiedzUsuń