Witajcie! Kilka dni temu, na łamach portalu wszystko dla kucharzy u kazał się wywiad ze mną, w którym uchylam rąbka tajemnicy o mnie i o moim wegańskim stylu życia. Jeśli jesteście ciekawi, jak weganka i niewegański alergik radzą sobie ze wspólnym gotowaniem i jaką odzież kupuję, koniecznie musicie przeczytać.
Czekają tam na Was 3 egzemplarze mojej książki do wygrania.
Wystarczy, że podacie sposób na Wasze wegańskie śniadanie i jedna z książek może dotrzeć do Was. Zapraszam!
KONKURS ZAKOŃCZONY.
Ogłoszenie wyników już niedługo.
14 Komentarzy
Mój (ulubiony) sposób na wegańskie śniadanie to owsianka! Szybka, prosta i bardzo odżywcza! :) Zazwyczaj gotuję ją na mleku migdałowym i jem z sezonowymi owocami :) Do tego kubek zielonej herbaty lub wody z cytryną i jest idealnie! :)
OdpowiedzUsuńGratuluje wywiadu:) A książkę już mam. JEST ŚWIETNA!!!
OdpowiedzUsuńWiec powodzenia wszystkim życzę! Jest warto walczyć:)
miłego weekendu
super, lecę czytać, bo książkę mam :)
OdpowiedzUsuńprzeczytałam i cieszę się, że mogłam się dowiedzieć więcej ;) U nas sytuacja jest pdoobna, mąż również je mięso, z tą różnicą, że jedzą je również nasze dzieci (więc muszę gotować również te mięsne obiady), ale udaje mi się już męża namóić do wegańskich odpowiedników, a to duży sukces.
OdpowiedzUsuńMamy też dodatkowe ograniczenie jakim są alergie córy, więc tez kombinujemy na wszelkie sposoby :)
Moje śniadanie to warzywny misz-masz :) Dobry chleb razowy czy żytni, na niego olej kokosowy i wszelkie twarde warzywka jakie znajdę w lodówce. Papryka, cukinia, marchewka, ogórki.. Do tego obowiązkowo pestki dyni lub słonecznika. Nie są to zbyt stabilne kanapki, raczej sypią się podczas jedzenia, ale smak wynagradza to tak bardzo, że nie raz nie dwa brałam je 'w częściach' do szkoły :D
OdpowiedzUsuńBardzo przyjemny wywiad, gratuluję^.^
Wywiad super ,a te propozycje śniadaniowe tu podać czy pod wywiadem ?
OdpowiedzUsuńNajlepiej pod wywiadem lub na FB: https://www.facebook.com/WszystkoDlaKucharzy/posts/949448101818736
UsuńDziękuję za uwagę, dopisałam u góry. Powodzenia :-)
Jeśli jednak z jakichś powodów się nie da, to tutaj :-)
Usuńdziękuje za odpowiedz , już wpisałam swoja propozycje :)
UsuńSuper, dziękuję i trzymam kciuki :-)
UsuńDroga Margot, nie widzę Twojej propozycji, chyba, że pod inną nazwą użytkownika ją dodałaś, bardzo proszę Cię o kontakt mailowy, abym mogła wziąć Ciebie pod uwagę. info@grafik-und-design.com
UsuńUlubione śniadanie- kolorowy koktajl, najlepiej zielony np. banany, sok z pomarańczy, szpinak i kiełki chia. Druga pyszna opcja to owsianka z jabłkami i cynamonem:)
OdpowiedzUsuńMoim ulubionym ostatnio śniadanio-obiadem (ze względu na spożywanie tylko dwóch posiłków dziennie) są bezglutenowe naleśniki (na mleku kokosowym albo gryczane, z namoczonej gryki) na ostro, czyli mające w swym zawiniętym wnętrzu jakąś pastę, na przykład z avocado (z czosnkiem oczywiście:) plus jakaś wieloskładnikowa sałatka (dla przykładu: sałata lodowa + konserwowa fasolka lub ciecierzyca ze słoika + papryka czerwona + rukola + ogórki w przyprawionej ziołami oliwie (ostatnimi czasy z dodatkiem pasty z orzechów ziemnych;) ..posypane uprażonymi pestkami słonecznika i/lub sezamu, nasionami konopi, płątkami drożdżowymi... na co akurat się ma smak.
OdpowiedzUsuńTaki naleśnik jest bardzo syty, dobrze smakuje też na zimno, czyli można sobie zapakować na wynos;)
A taką szybszą wersją pierwszego posiłku jest kanapka z jakąś pastą (np z rukoli albo z fasolki) ..tyle że chlebek jest bezglutenowy całkowicie (przyrządzam go z kaszy gryczanej niepalonej, dodając suszone śliwki, sezam, czarnuszkę, słonecznik... polecam taki chlebek, bo nie dość że jest właściwie - jakby się uprzeć - jednoskałdnikowy, to smakuje wybornie!:)
Serdecznie pozdrawiam:)
Gratuluję posiadania własnej książki :)
OdpowiedzUsuń