Kwestia wyboru odpowiedniego blendera wcale nie jest prosta, ponieważ każdy z nas ma nieco inne potrzeby. Zaraz na początku nasuwa się cała masa pytań: jakie urządzenie wybrać, które czynności są dla nas niezbędne, z czego możemy zrezygnować, czy jest łatwy w obsłudze, czy zajmuje dużo miejsca i jak sprawdza się w codziennym użytkowaniu? Te wszystkie pytania potrafią przyprawić o zawrót głowy i pochłonąć ogromną ilość czasu, zanim podejmiemy ostateczną decyzję.
Celem tego wpisu jest ułatwienie Wam wyboru i przynajmniej częściowe udzielenie odpowiedzi na Wasze pytania. Jestem pewna, że wielu z Was szuka właśnie takiego sprzętu, jaki dziś Wam zaprezentuję.
Jest to blender personalny TBP601BL firmy Blaupunkt, skierowany do osób lubiących zdrowe odżywiane, sport i aktywny styl życia. W bardzo szybki sposób pozwala on na przygotowanie sałatki, sosu do sałatki i smoothie. Te wszystkie trzy rzeczy z powodzeniem da się wykonać dosłownie w kilka minut i gotowe produkty zabrać do pracy czy do szkoły.
2 pojemniki służące do miksowania smoothie zaopatrzone są w specjalne, szczelne zakrętki i służą jednocześnie jako kubki do picia. To idealne rozwiązanie oszczędzające czas na przygotowanie i mycie naczyń.
Myślę, że mamy niemowląt również będą zachwycone, ponieważ za pomocą tego miksera szybko można w przygotować pyszną papkę, a kilka miesięcy później, kiedy dzieci podrosną, da się szybko posiekać inne posiłki.
Ponieważ jednak sałatka, smoothie, czy papka są oczywiste i nie ma nawet cienia wątpliwości, że ten blender sobie z tymi zadaniami poradzi, postanowiłam wykreować zapiekankę z brukselki, abyście mogli się przekonać, że przygotowywanie bardziej skomplikowanych posiłków również jest możliwe i to bardzo szybko. Do wszystkich czynności użyłam tylko i wyłącznie tego miksera.
Zaczęłam od siekania brukselki. Ponieważ ostrze jest dwupoziomowe, zajęło mi to dosłownie kilka sekund. Następnie w wąskim pojemniku przeznaczonym do smoothie zmiksowałam pokrojone, ugotowane ziemniaki ze śmietaną roślinną (również kilka sekund). Wszystkie składniki wymieszałam, wyłożyłam do naczynia żaroodpornego, ozdobiłam pomidorkami i upiekłam. Całość posypałam przed podaniem mielonymi orzechami i pistacjami, również przygotowanymi za pomocą tego samego blendera, w specjalnym pojemniczku (też tylko kilka sekund).
Ziemniaki i smażoną cebulę miałam z poprzedniego dnia, ale nawet jeśli miałabym wszystko przygotować od początku, widzicie, że nie zajęłoby to wcale dużo czasu.
Przy okazji podkreślę, że w pojemniczku, w którym mieliłam orzechy, można zmielić również kawę, a co najważniejsze, pyszne domowe masło orzechowe.
Przy okazji podkreślę, że w pojemniczku, w którym mieliłam orzechy, można zmielić również kawę, a co najważniejsze, pyszne domowe masło orzechowe.
Urządzenie składa się z jednej części zawierającej silnik i kilku części, które do tego silnika są podłączane, stąd wiele różnych funkcji, mimo niewielkich rozmiarów.
Wszystkie części przystosowane są do mycia w zmywarce i później nie zajmują dużo miejsca. Z powodzeniem mogą zastąpić kilka urządzeń, między innymi młynek do kawy, mikser do sałatek i mikser kielichowy do smoothie.
Podsumowanie:
Duże plusy:
- łatwa obsługa
- możliwość mycia naczyń w zmywarce
- dwa trytanowe kubki służące jednocześnie do przygotowania, jak i do transportu
- szczelne zakrętki na kubki z zawieszką oraz dziubkiem do picia
- specjalnie zaprojektowane, wyjmowane ostrza
- rozdrabniacz i młynek w zestawie
- wysokiej jakości materiały bez BPA
Na razie żadnych negatywnych cech nie zauważyłam, polecam każdemu, kto chciałby mieć praktyczny, codzienny blender będący zawsze pod ręką.
Duże plusy:
- łatwa obsługa
- możliwość mycia naczyń w zmywarce
- dwa trytanowe kubki służące jednocześnie do przygotowania, jak i do transportu
- szczelne zakrętki na kubki z zawieszką oraz dziubkiem do picia
- specjalnie zaprojektowane, wyjmowane ostrza
- rozdrabniacz i młynek w zestawie
- wysokiej jakości materiały bez BPA
Na razie żadnych negatywnych cech nie zauważyłam, polecam każdemu, kto chciałby mieć praktyczny, codzienny blender będący zawsze pod ręką.
Produkt można zakupić w Autoryzowanym Sklepie Blaupunkt www.blaupunkt-sklep.pl
© Mariola Streim |
© Mariola Streim |
© Mariola Streim |
© Mariola Streim |
© Mariola Streim |
© Mariola Streim |
© Mariola Streim |
© Mariola Streim |
© Mariola Streim |
© Mariola Streim |
500 g brukselki
2 małe, ugotowane ziemniaki
1 cebula
nieco oliwy z oliwek do smażenia oraz do posmarowania foremki
1 śmietana roślinna (250 ml), na przykład ryżowa
4 pomidorki koktajlowe
25 g solonych orzeszków arachidowych
25 g wyłuskanych pistacji
sól i chili do smaku
Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć z oliwą na zloty kolor. Brukselkę oczyścić z zewnętrznych listków i każdą główkę przekroić na pół. Posiekać w największej misie miksera.
Ziemniaki pokroić na małe kawałki i zmiksować ze śmietaną w pojemniku do przygotowywania smoothie. Tak zmiksowany sos oraz cebulę dodać do zmiksowanej brukselki, przyprawić i dokładnie wymieszać. masę wyłożyć do wysmarowanej olejem foremki żaroodpornej, wygładzić i ułożyć na wierzchu połówki pomidorków. Piec przez ok. 30 minut w temperaturze 200 ºC we wcześniej nagrzanym piekarniku.
Przed podaniem posypać zmiksowanymi w młynku orzeszkami i pistacjami.
Wpis sponsorowany
0 Komentarzy