Wiele jest teorii na temat zdrowego odżywiania i idealnej diety. Każda z nich wiele obiecuje, ale niestety większość z nich okazuje się być pustym twierdzeniem. Nasze zdrowie i waga wcale na tym nie skorzystają, a może nawet efekt być odwrotny. Jest jednak coś, czego żadna teoria podważyć nie może i wszyscy specjaliści są co do tego zgodni. Jeśli w naszym jadłospisie będą przeważały świeże warzywa, to możemy być pewni, iż postępujemy prawidłowo. To właśnie one zapewniają nam codzienną dawkę niezbędnych do życia witamin i innych cennych substancji. Świeże warzywa do syta każdego dnia – tak prosta jest ta zasada i resztę wystarczy jej podporządkować. Prawda, że łatwe do zapamiętania i do wprowadzenia w czyn? Interesujące jest to, że im zdrowiej i prościej się odżywiamy, tym mniej mamy apetyt na zbędne substancje, które nic nam nie dają, a tylko obciążają nasz organizm. Nawet przyprawy stają się w dużym stopniu zbędne, ponieważ rośliny mają przecież własny smak. Przekonajcie się sami i spróbujcie zmniejszyć nico ilość soli, cukru i przypraw do Waszych dań. Jeśli będziecie robić to stopniowo, po jakimś czasie nie zauważycie różnicy, a właściwie zauważycie, że wszystko smakuje intensywniej. Może właśnie dziś wprowadzicie moją zasadę w życie? Soczyste warzywa przygotowane we frytkownicy beztłuszczowej AFD501 Blaupunkt w zaledwie pół godziny bardzo ułatwią Wam to zadanie. Wystarczy pokroić marchewkę i cukinię, wymieszać z dwiema łyżeczkami oliwy z oliwek i usmażyć przy temperaturze 200 ºC.
Jeśli chcecie, aby marchewka była równie miękka jak cukinia, umieśćcie w koszyku najpierw samą marchewkę, po 10 minutach wymieszajcie ją i do dajcie cukinię, a na koniec, 5 minut przed końcem, wymieszajcie wszystko jeszcze raz i dodajcie przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Przed podaniem wystarczy lekko posolić i dodać świeżą bazylię. Smacznego.
Więcej informacji o mojej nowej frytkownicy znajdziesz tutaj.
Produkt można zakupić w Autoryzowanym Sklepie Blaupunkt www.blaupunkt-sklep.pl
© Mariola Streim |
© Mariola Streim |
© Mariola Streim |
© Mariola Streim |
wpis sponsorowany
10 Komentarzy
wyglądają idealnie :-) zupełnie nie jak smażone!
OdpowiedzUsuńDzięki temu, że nie trzeba ich tak często mieszać zachowują formę :-)
UsuńApetyczne i bardzo zdrowe.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.
Bardzo świeżo wyglądają warzywa z tej frytkownicy :) Chętnie spróbowałabym, jak smakują, bo bardzo jestem ciekawa.
OdpowiedzUsuńChyba poproszę o taką frytkownicę na osiemnastkę :D
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł :-)
UsuńKusisz i kusisz tą frytkownicą :)
OdpowiedzUsuńJeszcze kilka potraw z jej udziałem i ulegniemy...
Hmm..., ona potrafi jeszcze więcej, na przykład można w niej upiec muffinki, ale jeszcze na razie jeszcze nie próbowałam :-)
UsuńTwoje zdjęcia są magiczne!
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo :-)
Usuń