W lutym jest taki jeden, szczególnie miły dzień – Walentynki. Obojętnie, czy bardzo przykładamy wagę do tego święta, czy też jesteśmy jego zagorzałymi przeciwnikami, nie zaszkodzi spojrzeć na nie z przymrużeniem oka.
Warto zaskoczyć bliską osobę i przygotować jakieś pyszne danie lub coś wyjątkowego na deser. Słodkimi pysznościami nikt nie pogardzi, więc uśmiech obdarowanej osoby na ich widok mamy gwarantowany. Najmilsze niespodzianki są te zrobione własnoręcznie, często też nie wymagają dużo czasu i nie musimy sięgać głęboko do portfela. Wystarczy dosłownie kilka składników, aby wyczarować fajne, niepowtarzalne, domowe słodycze. Jak zwykle znajdziecie u mnie łatwe przepisy, takie, które zdążycie przygotować na ostatnią chwilę. Dziś lizaki, a jutro panna cotta i cukrowe serduszka.
![]() |
© Mariola Streim |
![]() |
© Mariola Streim |
Przepis został opublikowany w aktualnym wydaniu wegańskiego czasopisma Vege