Albo po prostu rabarbarek, skoro jest serniczek, to może przecież być taka nazwa, co sądzicie? Jak ja lubię takie ciasta! Praktycznie bez nakładu pracy, wymieszać tylko składniki i siup do pieca, nawet nie zdążył mi się dobrze w tym czasie nagrzać. Nie zmienia to jednak faktu, że nieco spaliłam, bo nie umiem w jednym miejscu usiedzieć, tylko 100 rzeczy na raz robię. A tu nowe zdjęcia, a tu przepisy do książki, bo czas mnie goni, a tu kuchnię trzeba od czasu do czasu posprzątać i tak nie dopatrzyłam. Piekłam na termoobiegu, żeby energię i oczywiście CZAS zaoszczędzić. Polecam Wam, wszystko piecze się szybciej i temperaturę możecie spokojnie o 20 stopni zmniejszyć, czyli czysta oszczędność. No i placek też Wam oczywiście polecam, pysznym rabarbarowy, ale owoce możecie innymi zastąpić.
© Mariola Streim |
© Mariola Streim zdjęcia z tej serii możesz kupić tutaj |
16 Komentarzy
Wygląda niesamowicie :) Uwielbiam rabarbar w ciastach ;)
OdpowiedzUsuńdeser idealny!
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie ;)
OdpowiedzUsuńRaczej krambelek :D Wygląda przepięknie...
OdpowiedzUsuńTeż fajne :-)
Usuńświetnie wygląda ten placek :)
OdpowiedzUsuńMniam!:) wygląda przepysznie:) od wczoraj za mną "chodzi" jakieś ciasto, więc może tego spróbuję:) ..a ciekawe, czy można margarynę zastąpić olejem? Np kokosowym? Co o tym myślisz?:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ciepluuuuteńko:)
Myślę, że można, ale chyba trzeba go rozpuścić trochę. Po prostu trzeba spróbować , ja też w końcu to muszę wypróbować, bo margaryna nie jest idealnym rozwiązaniem :-)
UsuńMożna ewentualnie posłużyć się olejem roślinnym lub jeśli ktoś używa - masłem. Margaryn nie używam już od paru lat - odkąd usłyszałam opowieść znajomego mojego taty, który pracował swego czasu w fabryce produkującej margaryny....
UsuńDoskonale to rozumiem, choć mając wgląd do niektórych fabryk musielibyśmy chyba całkowicie zrezygnować z jedzenia ;-)
UsuńOch,palce lizać,jakie to musi być pyszne:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam<3
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie, zachowam przepis!
OdpowiedzUsuńCzy można zastąpić mąkę kasztanowa inna maka bezglutenowa?
OdpowiedzUsuńOczywiście, że tak :-)
UsuńWyglada pysznie, napewno wyprobuje tylko z jablkami i ...olejem kokosowym.Pozdrawiam cieplutko.
OdpowiedzUsuń