Są już takie dni, kiedy jest bardzo ciepło, dlatego koniecznie musimy wszyscy już teraz korzystać i jak najczęściej spędzać czas na naszych balkonach, tarasach, na łące lub w parku. Śpieszmy się i korzystajmy, bo sezon wiosenno-letni jakoś zawsze tak szybko zleci, zanim się obejrzymy, wszystko minie i znów trzeba będzie długo czekać. Spędzanie czasu na świeżym powietrzu jest nie tylko przyjemne, ale również konieczne, szczególnie, gdy nasza dieta jest roślinna. Możemy w naturalny sposób zatankować witaminę D, którą nasz organizm sam wyprodukuje pod wpływem słońca. Bierzcie więc tacę z pysznymi babeczkami, do tego kawkę, czy herbatkę i znikajcie :-)
Przepis, podobnie jak do poprzednich babeczek, bazuje na wegańskim torciku.
Ciasto należy wlać do foremek i na wierzchu umieścić jagody, mogą być mrożone.
Przepis, podobnie jak do poprzednich babeczek, bazuje na wegańskim torciku.
Ciasto należy wlać do foremek i na wierzchu umieścić jagody, mogą być mrożone.
© Mariola Streim |
© Mariola Streim |
© Mariola Streim zdjęcia z tej serii możesz kupić tutaj |