Śliwki o ciemnofioletowej skórce z jasnym meszkiem, ciemnobrązowa czekolada i złoty rum, to piękne połączenie nie tylko kolorystyczne. Te trzy składniki stanowią smakową rozkosz. Zawsze trochę się ociągam z przetworami, bo pamiętam, kiedy przerabiało się całe wiadra owoców na zimę. Choć było warto, trzeba było zainwestować sporo czasu w to przedsięwzięcie. Teraz, kiedy sklepy pełne są najróżniejszych dżemów, możemy zrobić swoje własne przetwory dla przyjemności i poeksperymentować z wyszukanymi smakami. U mnie było to zaledwie kilka słoiczków, część rozdałam, a reszta zniknęła bardzo szybko, że z ledwością udało mi się coś zachować do zdjęć.
Polecam Wam gorąco, nie zajmuje dużo czasu, a smakuje rewelacyjne.
Jedno ze zdjęć zgłaszam do konkursu na wykrywaczu smaku, więc będzie mi miło, jak na nie zagłosujecie :-)
KLIK
Polecam Wam gorąco, nie zajmuje dużo czasu, a smakuje rewelacyjne.
Jedno ze zdjęć zgłaszam do konkursu na wykrywaczu smaku, więc będzie mi miło, jak na nie zagłosujecie :-)
KLIK
© Mariola Streim |
© Mariola Streim |
© Mariola Streim |
© Mariola Streim |