Hummus mogłabym jeść codziennie, tym bardziej, że tyle jest możliwości tworzenia jego nowych smaków. Czy próbowaliście już na słodko? Jeśli jesteście łasuchami, jest to smarowidło dla Was. Jest ono nie tylko pyszne, ale i zdrowe.
Przy okazji przedstawię Wam nowe wafle superfoods firmy SONKO, to właśnie one zainspirowały mnie do wypróbowania dzisiejszego przepisu, ponieważ doskonale do niego pasują. Jak widzicie na zdjęciu, wafle te są bardzo cienkie, chrupiące i składają się z kaszy jaglanej oraz trójkolorowej komosy. Z całą pewnością zdrowe, zaliczające się do nowej grupy produktów SONKOfit. Białko, magnez, żelazo i cynk to tylko najważniejsze cenne substancje, zawarte w tym produkcie. Niestety mogą zawierać małe ilości glutenu, ale osoby, które nie są na niego uczulone, aczkolwiek ograniczają jego spożycie, spokojnie mogą po nie sięgnąć. Posmarowane dzisiejszym hummusem z pewnością wywołają uśmiech na Waszych twarzach.
© Mariola Streim |
© Mariola Streim |
© Mariola Streim |
© Mariola Streim |
400 g ugotowanej cieciorki (ewentualnie może być z puszki)
1 łyżka ciemnego kakao
3 miękkie daktyle
1 łyżka syropu z agawy lub klonowego
wanilia
mielone migdały i płatki migdałowe do posypania (opcjonalnie)
Kakao wymieszać z odrobiną wrzątku, następnie wszystkie składniki zmiksować.
wpis sponsorowany