Czy już wiecie, czym będziecie się jutro objadać? U nas będą pewnie pączki bez glutenu, ponieważ idealnie sprawdziły się ostatnim razem i nawet następnego dnia świetnie smakowały podgrzane w mikrofalówce. Moim zdaniem, to świetny sposób na drożdżowe ciasto. Często piekę większą ilość, potem część zamrażam, a po podgrzaniu jest jak świeże. Smakuje aż za dobrze i zjadamy takie ilości, że zapotrzebowanie na kalorie jest pewnie zapewnione na najbliższy tydzień.
Na szczęście w Tłusty Czwartek można sobie na to pozwolić i najeść się naprawdę do syta. Takie tradycje lubię :-) Pod zdjęciem znajdziecie linki do przepisów, smacznego!
© Mariola Streim |
http://veggieola.blogspot.de/2014/02/puchate-weganskie-paczki-nakadane-yzka.html
http://veggieola.blogspot.de/2017/01/cynamonowe-drozdzowki-z-gotowanymi.html
http://veggieola.blogspot.de/2015/02/churros-weganskie-bezglutenowe-i.html
1 Komentarzy
Wegańskich słodkości na Tłusty Czwartek nie przygotowywałam, ale pierwszy raz robiłam pączki i nawet wszystkim smakowały ;)
OdpowiedzUsuń