Dziś obiecany chleb rozmarynowy. Powstał na bazie mojego sprawdzonego przepisu na szybki chleb włoski. Ponieważ wszystkie chleby, które spożywamy, są własnej roboty, często eksperymentuję z dodatkami. Nieczęsto je tu prezentuję, bo zawsze tak szybko się kończą, że nawet zdjęć nie zdążę zrobić.
Chleb rozmarynowy jest bardzo prosty, wystarczy dodać do wersji podstawowej zmielony rozmaryn i gotowe. Jest trochę blady, lekko zielonkawy i świetnie pasuje do dań śródziemnomorskich, ale nie tylko. Jak się okazuje, świetnie smakuje z miodem, a nawet z naszą polską ogórkową.
Chleb rozmarynowy jest bardzo prosty, wystarczy dodać do wersji podstawowej zmielony rozmaryn i gotowe. Jest trochę blady, lekko zielonkawy i świetnie pasuje do dań śródziemnomorskich, ale nie tylko. Jak się okazuje, świetnie smakuje z miodem, a nawet z naszą polską ogórkową.
© Mariola Streim |
© Mariola Streim |