bez glutenu

Budyń z kaszy jaglanej

8/23/2017

Znów słodko. Nie myślcie tylko, że tak się głównie na co dzień odżywiamy. Słodkie dania bywają u nas tylko od czasu do czasu, ale znacznie częściej trafiają na bloga, niż dania wytrawne. Może dlatego, że nasz główny posiłek, tak zwany obiad, spożywamy wieczorem, więc z fotografowaniem jest raczej krucho. Słodycze to smakołyki przede wszystkim weekendowe, kiedy pracujemy nieco wolniej niż w ciągu tygodnia i mamy czas na małą stratę czasu, czyli zjedzenie pysznego deseru na tarasie.

© Mariola Streim
© Mariola Streim
© Mariola Streim
© Mariola Streim
© Mariola Streim
100 g kaszy jaglanej
250 ml mleczka kokosowego
250 ml śmietany roślinnej
5 łyżek cukru
wanilia lub 1 opakowanie cukru waniliowego

świeże owoce
sok malinowy, najlepiej domowy

Kaszę ugotować z mleczkiem kokosowym, śmietaną i cukrem, mieszając, aby kasza się nie przypaliła. Czas gotowania według opisu na opakowaniu. 
Lekko wystudzić i zmiksować na gładką masę.
Podawać ze świeżymi owocami i sokiem malinowym.

You Might Also Like

1 Komentarzy

  1. Kocham kaszę jaglaną! Ten post bez dwóch zdań jest dla mnie;-)
    Świetny blog. W wolnym czasie zapraszam; justynaax.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń