bez glutenu

Wafle ryżowe w duecie z pyszną pastą z groszku

2/26/2015

Od kiedy nie możemy już sobie szaleć z glutenem, cały czas szukamy nowych opcji dotyczących pieczywa. Najczęściej takie poszukiwania kończą się sukcesem i znów nie możemy się nadziwić, jak bardzo takie ograniczenie rozszerza nasze horyzonty. O waflach ryżowych wiedzieliśmy już od lat, ale jakoś nasze przyzwyczajenia raczej nie prowadziły nas do tych regałów, na których można je spotkać. Jakoś były nam obojętne. Natomiast teraz musiały znaleźć się w naszym fokusie, jak pewnie w fokusie każdego bezglutenowca. No i świetnie, że się znalazły, bo okazuje się, że niektóre kombinacje smakowe są po prostu dla siebie stworzone i tylko czekają na to, aby je odkryć. Dziś zaproponuję Wam moją ulubioną pastę z groszku i awokado w kombinacji z waflami ryżowymi błonnikowymi. Nie będę Was namawiać do spróbowania, wystarczy, iż napiszę Wam, że mój bezglutenowiec nie lubi(ł) ani groszku, ani awokado, ani wafli ryżowych, a te kanapki zajadał i nie mógł wyjść z zachwytu.

© Mariola Streim
© Mariola Streim
© Mariola Streim
Pasta z groszku i awokado

1 dojrzałe awokado
1 szklaka mrożonego groszku
1 łyżka octu winnego
1/2 łyżeczki curry
sól

Groszek ugotować do miękkości i zmiksować z pozostałymi składnikami, podawać natychmiast najlepiej z waflami ryżowymi błonnikowymi firmy SONKO.

Wpis sponsorowany


You Might Also Like

14 Komentarzy

  1. Pasty i pasztety to ja lubię :) Twoja propozycja wygląda bardzo smacznie. Pasty z awokado i groszku jeszcze nie robiłam, ale na pewno jej spróbuję.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Myślę, że byłabyś zachwycona, skoro lubisz smarowidła :-)

      Usuń
  2. mój synio byłby zachwycony, wafle mógłby codziennie jeść i ze wszystkim :)

    OdpowiedzUsuń
  3. łał! ta pasta skradła moje serce!

    OdpowiedzUsuń
  4. Dość intensywnie poszukiwałam ostatnio przepisu na dobra pastę z groszku i już mam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się, że znalazłaś u mnie inspirację :-)

      Usuń
  5. taka pasta to coś pysznego!

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam jeść wafle ryżowe z takimi pastami, albo z hummusem :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam wafle ryżowe... z tą pastą muszą być przepyszne:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Świetna pasta z groszku,.a jaki.cudny.kolor

    OdpowiedzUsuń