Od kiedy nie możemy już sobie szaleć z glutenem, cały czas szukamy nowych opcji dotyczących pieczywa. Najczęściej takie poszukiwania kończą się sukcesem i znów nie możemy się nadziwić, jak bardzo takie ograniczenie rozszerza nasze horyzonty. O waflach ryżowych wiedzieliśmy już od lat, ale jakoś nasze przyzwyczajenia raczej nie prowadziły nas do tych regałów, na których można je spotkać. Jakoś były nam obojętne. Natomiast teraz musiały znaleźć się w naszym fokusie, jak pewnie w fokusie każdego bezglutenowca. No i świetnie, że się znalazły, bo okazuje się, że niektóre kombinacje smakowe są po prostu dla siebie stworzone i tylko czekają na to, aby je odkryć. Dziś zaproponuję Wam moją ulubioną pastę z groszku i awokado w kombinacji z waflami ryżowymi błonnikowymi. Nie będę Was namawiać do spróbowania, wystarczy, iż napiszę Wam, że mój bezglutenowiec nie lubi(ł) ani groszku, ani awokado, ani wafli ryżowych, a te kanapki zajadał i nie mógł wyjść z zachwytu.
© Mariola Streim |
© Mariola Streim |
© Mariola Streim |
1 dojrzałe awokado
1 szklaka mrożonego groszku
1 łyżka octu winnego
1/2 łyżeczki curry
sól
Groszek ugotować do miękkości i zmiksować z pozostałymi składnikami, podawać natychmiast najlepiej z waflami ryżowymi błonnikowymi firmy SONKO.
Wpis sponsorowany
14 Komentarzy
Pasty i pasztety to ja lubię :) Twoja propozycja wygląda bardzo smacznie. Pasty z awokado i groszku jeszcze nie robiłam, ale na pewno jej spróbuję.
OdpowiedzUsuńMyślę, że byłabyś zachwycona, skoro lubisz smarowidła :-)
Usuńmój synio byłby zachwycony, wafle mógłby codziennie jeść i ze wszystkim :)
OdpowiedzUsuńCzyli wie już co dobre :-)
Usuńłał! ta pasta skradła moje serce!
OdpowiedzUsuńWięc szybciutko rób, jest pyszna!
UsuńDość intensywnie poszukiwałam ostatnio przepisu na dobra pastę z groszku i już mam
OdpowiedzUsuńCieszę się, że znalazłaś u mnie inspirację :-)
Usuńtaka pasta to coś pysznego!
OdpowiedzUsuńOj tak :-)
UsuńUwielbiam jeść wafle ryżowe z takimi pastami, albo z hummusem :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam wafle ryżowe... z tą pastą muszą być przepyszne:)
OdpowiedzUsuńI ten kolor<3
OdpowiedzUsuńŚwietna pasta z groszku,.a jaki.cudny.kolor
OdpowiedzUsuń