Wegetariańska kuchnia nie rezygnuje z pysznej musztardy. Niby jest jasne jak słońce, że ona jest do kiełbasek i innych mięsnych przekąsek, ale jest to również wspaniały dodatek do sosów, sałatek i warzyw.
Dziś zaprezentuję szybki i łatwy w przygotowaniu krem na chleb.
© Mariola Streim |
Przepis na krem musztardowy:
300 g naturalnego serka twarogowego
2 łyżki płynnego miodu
2 łyżki musztardy
Wszystko wymieszać dokładnie, posolić i delektować się :-)
Warto zwrócić uwagę na różnorodność musztard, w zależności od rodzaju, jaki zastosujemy, nasz krem będzie różnie smakował. Ja wybrałam bardzo ostrą musztardę ziarnistą. Można również dodać drobno posiekane świeże zioła.
Jeszcze będę wracać do tego kremu, nadaje się on doskonale jako dodatek do różnych dań.
0 Komentarzy