tag:blogger.com,1999:blog-4307384837198831818.post3768942508632360705..comments2024-03-28T15:52:25.339+01:00Comments on veggieola: Bardzo szybki chleb włoski – uda się każdemuVeggiehttp://www.blogger.com/profile/02348437730698841892noreply@blogger.comBlogger85125tag:blogger.com,1999:blog-4307384837198831818.post-66391641510977995942019-05-05T08:52:22.943+02:002019-05-05T08:52:22.943+02:00Wlasnie wstawilam go do piekarnika i w lekkim stre...Wlasnie wstawilam go do piekarnika i w lekkim stresie czekam na efekt,ale jestem dobrej mysli��Asiastachelhttps://www.blogger.com/profile/00877512983077266692noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4307384837198831818.post-81433824639234537872019-03-31T12:30:15.884+02:002019-03-31T12:30:15.884+02:00upiekłam wyszedł cudnie i smakuje bosko .Polecam &...upiekłam wyszedł cudnie i smakuje bosko .Polecam <3<br />marejuhttps://www.blogger.com/profile/10954200407230128091noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4307384837198831818.post-48141562412827706342018-11-27T17:58:12.218+01:002018-11-27T17:58:12.218+01:00Ja piekłam z mąki 00.Wyszedł przepyszny.A ta chrup...Ja piekłam z mąki 00.Wyszedł przepyszny.A ta chrupiąca skórka...AchAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/15946239755639406275noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4307384837198831818.post-83018504223586870532018-11-27T17:56:47.605+01:002018-11-27T17:56:47.605+01:00Ja pieklam z mąki 00 .Wyszedł przepyszny.A ta chru...Ja pieklam z mąki 00 .Wyszedł przepyszny.A ta chrupiąca skórka.Ach.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15946239755639406275noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4307384837198831818.post-68336622661512244622018-04-25T20:23:38.271+02:002018-04-25T20:23:38.271+02:00Super!Super!Veggiehttps://www.blogger.com/profile/02348437730698841892noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4307384837198831818.post-40334840511638440262018-04-25T18:15:56.809+02:002018-04-25T18:15:56.809+02:00Piekę kolejny raz. Pychota!Piekę kolejny raz. Pychota!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4307384837198831818.post-90338903195675317782017-10-04T15:47:32.744+02:002017-10-04T15:47:32.744+02:00Cieszę się :-)Cieszę się :-)Veggiehttps://www.blogger.com/profile/02348437730698841892noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4307384837198831818.post-43477112138232187932017-10-04T15:45:58.275+02:002017-10-04T15:45:58.275+02:00Dziękuję za przepis idealny do oliwy.Dziękuję za przepis idealny do oliwy.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4307384837198831818.post-54103712931332549482017-10-04T15:43:47.055+02:002017-10-04T15:43:47.055+02:00Dziękuję za przepis chlebek super idealny do oliwy...Dziękuję za przepis chlebek super idealny do oliwy.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4307384837198831818.post-54482625926620272432017-04-18T10:18:36.706+02:002017-04-18T10:18:36.706+02:00Super przepis...napewno skorzystam. :)Super przepis...napewno skorzystam. :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4307384837198831818.post-32748870762926198532016-06-19T09:27:15.813+02:002016-06-19T09:27:15.813+02:00Piekłam. Przepis jest genialny.
Dzisiaj kolejna po...Piekłam. Przepis jest genialny.<br />Dzisiaj kolejna porcja tym razem uformuję bułeczki. <br />Dziękuję za smaczny i prosty przepis. :)Malowanasloncemhttps://www.blogger.com/profile/03722098470733913275noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4307384837198831818.post-30630469303504930342015-12-31T14:54:46.964+01:002015-12-31T14:54:46.964+01:00Można spróbować, choć wydaje mi się, że to za dług...Można spróbować, choć wydaje mi się, że to za długo, i że opadnie. Z tego co wiem, chleby na zakwasie pozostawia się na noc. Moich chlebów nie pozostawiam na tak długo, nawet jak dodaję suszonego zakwasu, więc nie mogę jednoznacznie opowiedzieć. Veggiehttps://www.blogger.com/profile/02348437730698841892noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4307384837198831818.post-16611063066235795012015-12-31T13:58:28.350+01:002015-12-31T13:58:28.350+01:00czy mozna przygotowac chlebek wieczorem a piec ran...czy mozna przygotowac chlebek wieczorem a piec rano?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15216338880275338075noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4307384837198831818.post-87821439403368361932015-12-28T15:01:16.698+01:002015-12-28T15:01:16.698+01:00Spróbuje na pewno i dam znać jak poszło :) dziękuj...Spróbuje na pewno i dam znać jak poszło :) dziękuję i pozdrawiam!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4307384837198831818.post-57957823756077731272015-12-27T10:50:41.512+01:002015-12-27T10:50:41.512+01:00Droga Marto, Twoje niepowodzenie spowodowane jest ...Droga Marto, Twoje niepowodzenie spowodowane jest wyborem mąki. Ten przepis udaje się z mąką pszenną. Można oczywiście dodawać też inne mąki, ale zupełnie bez pszennej w tych proporcjach się nie uda. Chleb bezglutenowy wcale nie jest łatwy, sama bardzo dużo już wypróbowałam, ponieważ mój mąż jest na diecie bezglutenowej. Bez względu na przepis, chleby bez pszenicy zawsze są mniej wyrośnięte i bardziej zbite. Namawiam Cię do wypróbowania tego przepisu, chleb nie będzie puchaty, ale powinien być normalny::<br />http://veggieola.blogspot.de/2014/11/chleb-bezglutenowy.html<br />Część mąki podanej w przepisie możesz zastąpić skrobią kukurydzianą, dodać podwójną ilość drożdży i pół łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu. Ewentualnie minimalnie więcej wody. Ciasto powinno być niezbyt suche, ale gęste. Powinno się udać, byłoby miło, gdybyś dała mi znać, czy próba się powiodła.Veggiehttps://www.blogger.com/profile/02348437730698841892noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4307384837198831818.post-51825590795260112312015-12-26T21:48:24.292+01:002015-12-26T21:48:24.292+01:00No dobrze albo raczej nie dobrze, bo jestem tu chy...No dobrze albo raczej nie dobrze, bo jestem tu chyba jedyną osobą, której ten super chleb się nie udał :( no i dlaczego???? Robiłam dwa razy. Pierwszy raz z mąki owsianej i gryczanej, bez wyrastania, tylko od razu do pieczenia, a drugi raz już tylko z mąki kukurydzianej, bo myślałam, że to może wina pomieszania dwóch rodzajów mąk, i pozostawiłam na kilka godzin do wyrośnięcia. Nie wyrosło wcale i wyszła twarda klucha. Proszę o pomoc. Chciałam zrobić fajny chlebek dla mojego bezglutenowego synka i nic z tego :( pozdrawiam,<br />Marta P.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4307384837198831818.post-11439643924814526462015-11-25T12:01:47.694+01:002015-11-25T12:01:47.694+01:00Bardzo się cieszę i dziękuję za komentarz :-)Bardzo się cieszę i dziękuję za komentarz :-)Veggiehttps://www.blogger.com/profile/02348437730698841892noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4307384837198831818.post-47724933918274333542015-11-25T11:37:23.318+01:002015-11-25T11:37:23.318+01:00Chleb nieziemski !
Wczoraj zrobiłam wersję z przyp...Chleb nieziemski !<br />Wczoraj zrobiłam wersję z przyprawą włoską i na wierzch sól gruboziarnista morska, dziś pod ściereczką leżą dwa kolejne: <br />1.pszenny z olejem konopnym i kminkiem<br />2. pszenny razowy z duuużą ilością słonecznika oraz także olejem konopnym (w tym wypadku dałam ok 400ml wody, bo mąka bardzo szybko chłonie i jest zbyt ciężkie ciasto)<br />Ja na spokojnie zostawiam chlebek na nieokreśloną ilość czasu, leży spokojnie i rośnie :)<br />Polecam każdemu !Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4307384837198831818.post-3049903504877270472015-11-24T10:06:42.790+01:002015-11-24T10:06:42.790+01:00Bardzo szkoda, ale w kuchni tak już jest, że małe ...Bardzo szkoda, ale w kuchni tak już jest, że małe niepowodzenia mogą się przytrafić. Nie należy się zniechęcać i spróbować ponownie. Myślę, że piekarnik nie był wystarczająco rozgrzany, może też czas pieczenia był za krótki.<br />Kilka komentarzy wyżej pisałam już, ale powtórzę jeszcze raz, na co należy zwrócić uwagę:<br />Jeśli jesteś pewna, że nie zapomniałaś jakiegoś składnika, proponuję użyć mąkę pszenną, pozostawić ciasto do wyrośnięcia przed wstawieniem do piekarnika i zwrócić uwagę, aby piekarnik był od początku pieczenia dobrze rozgrzany. Jeśli Ci się uda, byłoby miło, jeśli dasz mi znać :-)Veggiehttps://www.blogger.com/profile/02348437730698841892noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4307384837198831818.post-63795074063131484962015-11-24T09:59:15.144+01:002015-11-24T09:59:15.144+01:00To ja się muszę pochwalić dla kontrastu, że wyszed...To ja się muszę pochwalić dla kontrastu, że wyszedł mi zakalec :P totalnie niedopieczony w środku...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4307384837198831818.post-80021211653811646542015-11-17T12:57:21.204+01:002015-11-17T12:57:21.204+01:00Super, cieszę się bardzo i mam nadzieję, że często...Super, cieszę się bardzo i mam nadzieję, że często będziesz korzystać z tego przepisu :-)Veggiehttps://www.blogger.com/profile/02348437730698841892noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4307384837198831818.post-79538518350301120592015-11-17T12:46:21.032+01:002015-11-17T12:46:21.032+01:00Ten chleb ratował wczoraj naszą kolację, gdy o 18...Ten chleb ratował wczoraj naszą kolację, gdy o 18:45 okazało się, że nikt nie kupił w tym dniu pieczywa. Coś tam mi zaświtało, że mam gdzieś zapisany szybki chleb od Ciebie, nawet miałam suche drożdże, mąka orkiszowa, raz dwa i chlebuś był jeszcze przed 20 :D Dzięki! Szmiszmaszhttps://www.blogger.com/profile/18397561677665849628noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4307384837198831818.post-69006305951945719882015-11-13T23:18:25.489+01:002015-11-13T23:18:25.489+01:00To szkoda, ponieważ przepis jest wielokrotnie wypr...To szkoda, ponieważ przepis jest wielokrotnie wypróbowany, nie tylko przeze mnie. Jeśli jesteś pewna, że nie zapomniałaś jakiegoś składnika, proponuję użyć mąkę pszenną, pozostawić ciasto do wyrośnięcia przed wstawieniem do piekarnika i zwrócić uwagę, aby piekarnik był od początku pieczenia dobrze rozgrzany. Jeśli Ci się uda, byłoby miło, jeśli dasz mi znać :-)Veggiehttps://www.blogger.com/profile/02348437730698841892noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4307384837198831818.post-43969222799282655882015-11-13T22:51:37.775+01:002015-11-13T22:51:37.775+01:00Ja nie wiem o co chodzi z tym chlebem. Wszyscy tak...Ja nie wiem o co chodzi z tym chlebem. Wszyscy tak chwalą, a mnie wyszedł zakalec :((( dlaczego??? wszystko zgodnie z przepisem i nie udało się, a chciałam Synkowi zrobić fajny chlebek. Proszę o pomoc, bo nie wiem co zrobiłam źle.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4307384837198831818.post-1798387154956194292015-09-24T11:46:49.400+02:002015-09-24T11:46:49.400+02:00Można dodać również zakwasu, ja często daję zakwas...Można dodać również zakwasu, ja często daję zakwas i drożdże. Stosuję zakwas suszony, na przykład taki, jak oferuję tutaj:<br />http://veggieola.blogspot.de/p/sprzedaz.html<br />Z chlebem jest tak, że warto poeksperymentować i zobaczyć, który najlepiej nam smakuje. Możesz pierwszy raz upiec dokładnie według mojego przepisu, a potem próbować różne wersje. Również mąka odgrywa ważną rolę. Chleb z mąki pszennej jest najłatwiejszy i najlepiej wyrasta, bo pszenica ma dużo kleju. Dlatego ten przepis nadaje się dla początkujących. Twoi rodzice pewnie używają mąk pełnoziarnistych, które są oczywiście bardziej wartościowe pod względem odżywczym, ale nie wyrastają tak dobrze, jak lekkie chleby pszenne. W każdym razie życzę powodzenia i smacznego :-)Veggiehttps://www.blogger.com/profile/02348437730698841892noreply@blogger.com