bez glutenu

Truskawki i chia

6/09/2016

To jeden z moich ulubionych deserów. Pełen zdrowych substancji i letnich smaków. Truskawki są tu u mnie w tym roku na wagę złota, więc niestety nie kupuję ich codziennie jak zeszłego lata, ale od czasu do czasu po prostu muszę... Zachęcam Was do spróbowania nasion chia, jeśli jeszcze nadal tego nie zrobiliście. Zapewnią one Wam sporą dawkę omega-3, białka, wapnia, żelaza, cynku, witaminy B3 i błonnika. Istne cudo natury i w dodatku bardzo łatwe do przygotowania.
Kilka godzin wcześniej wystarczy wymieszać je z jogurtem, śmietaną lub mlekiem roślinnym albo mleczkiem kokosowym i gotowe. Do tego dodaję zmiksowane truskawki, nieco cukru i to wszystko. Smacznego.

P.S.
Przypominam o konkursie, możecie zgłaszać się jeszcze tylko do jutra.

© Mariola Streim
© Mariola Streim

You Might Also Like

5 Komentarzy

  1. Robiłam taki deserek, smaczny i zdrowy. Uwielbiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda pięknie i na pewno też tak smakuje.
    Ja też zamierzam wykorzystać truskawki, póki sezon na nie trwa w najlepsze.
    Uściski.

    OdpowiedzUsuń
  3. To na pewno połączenie idealne!!!
    pozdrawiam truskawkowo:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Kochamy chia z mleczkiem kokosowym a do tego mus z truskawek sprawia, że deser skusi każdego (bo kto nie oprze się tym cudownym owocom :D)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pięknie wygląda. Pyszny i taki letni deser :)

    OdpowiedzUsuń